Proces

Het maken van een animatie is een intensief proces. Het gevoel wat je wil overbrengen, de look and feel van het project en de flow van de video, moeten allemaal goed op elkaar zijn afgestemd. Om die redenen hebben wij op deze pagina ons gehele proces uitgelicht zodat je precies weet waar je aan toe bent als je bij ons een animatie laat maken. 

Uitleg Proces

 
 In deze video leggen we je uit hoe wij te werk gaan. Van onderzoek tot post-productie. 

onderzoeksfase

Bij de onderzoeksfase kijken we naar de kernpunten van de bedrijfsvoering van uw bedrijf. Welke kernwaarden wilt u overbrengen en waarom? Vanuit deze gedachte gaan we vorm geven aan de animatie. U levert de opdracht aan (briefing) en wij gaan ons begrip van de briefing aan u overbrengen in de vorm van de debriefing. Hierbij wordt duidelijk of we het over hetzelfde hebben en of we de opdracht goed begrepen hebben.

Pre productie

Nadat we een goede afstemming hebben bereikt in de onderzoeksfase gaan we te werk door het maken van een concept. Hierna volgt de storyboard en dat is een schets van alle shots / illustraties die erin komen, en we maken drie uitgewerkte stijlen van een shot, die we vinden passen bij wat u over wilt brengen, in de vorm van drie styleframes. Dan kiest u de stijl die het meest matcht en dan begint de productie.

productie

We nemen de voice-over op als leidraad voor de animatie. We werken alle shots uit in illustraties en animeren de shots. Dit kost het meeste werk. Voor bijvoorbeeld 10 shots duurt het 3 dagen om te illustreren en 3 dagen om te animeren. Dan is de animatie voor 75% af en sturen we hem op voor een laatste feedback moment.

Post productie

In de post-productie passen we de feedback toe van de laatste stap van het productieproces en zetten we de muziek en sound effects onder de animatie zodat het een mooi geheel wordt. Dan sturen we de animatie op naar u.

Dus we gaan samen met u door het proces zodat we een zo goed mogelijke animatie kunnen maken voor uw bedrijf.